Биков Леонід Федорович

(19281979) — укр. актор, режисер театру та кіно, нар. артист УРСР з 1974. На Київ. кіностудії поставив фільми: "В бій ідуть одні „старики"" та "Ати-бати, йшли солдати". У 19751979 жив на вул. Туманяна, буд. № 8 (на його фасаді вст. мемор. дошку митцеві). Похований на Байковому кладовищі. 1987 на його честь названо вулицю.

2001 року у Києві було відкрито пам`ятник Військовим Льотчикам, образом для скульптури якого став Леонід Биков.

Фільмографія (21)

1953 Судьба Марины актор
1954 Укротительница тигров актор
1955 Максим Перепелица актор
1955 Чужая родня актор
1957 Рядом с нами актор
1958 Добровольцы актор
1958 Дорогой мой человек актор
1959 Майские звёзды актор
1959 Ссора в Лукашах актор
1960 Алёшкина любовь актор
1960 Осторожно, бабушка! актор
1961 Горизонт актор
1961 Как верёвочка не вьётся... режисер
1962 Когда разводят мосты актор
1962 На семи ветрах актор
1964 Зайчик актор, режисер
1966 В городе С. актор
1968 Разведчики актор
1970 Счастье Анны актор
1973 В бой идут одни "старики" актор, режисер, сценарист
1976 Аты-баты, шли солдаты... актор, режисер

Джерела


Особисті інструменти

Матеріал з WWW Енциклопедія Києва